Utbildningar inom service och event

Hem / Utbildningar

Rätt event- och serviceutbildning för dig

Är du en fena på att bemöta kunder och har en stor fallenhet för det sociala samspelet med andra människor? Då kan serviceyrket eller en tjänst inom event vara någonting för dig. Sök en utbildning inom event, service, kundkontakt eller försäljning och hitta din väg in i branschen. Du som redan har foten inne kan anmäla dig och kollegerna till en givande och inspirerande kurs eller få kunskaper i hur ni kan öka engagemanget hos gästerna på era event.

Utbildning - Event & turism

Du som är intresserad av att arbeta med turism och event kan gå en yrkesutbildning som både ger dig teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter under utbildningens gång. Denna typ av utbildningar finns i hela landet och går att läsa både på plats och på distans. Under utbildningens gång kan du som läser till eventplanerare bland annat värdefulla kunskaper om hur man arbetar inom eventindustrin samt få lära dig om att hålla i digitala event. Du som läser TRAC (turism- och resekonsult) får bland annat lära dig att hantera flygbokningar i programmet Amadeus samt hur du kan vägleda och stödja kunden genom sin bokningsprocess.

Eventplanerare

Att jobba som eventplanerare är populärt och roligt och ger dig möjlighet till att använda din kreativitet på ett givande sätt. För dig som jobbar med eventmanagement finns det idag flera digitala hjälpmedel att ta till för att arrangera och planera event i olika konstellationer. Oavsett om det är ett företagsevent eller event för privata sammanhang kan du ta hjälp av Trippus.com. De hjälper dig att enkelt och snyggt dela de event som du planerar med andra. För dig som jobbar med event management och eventplanering kan du dra maximal nytta av Trippus som eventplanerare. För dig som vill utbilda dig till eventplanerare hittar du massvis med bra utbildningar på Studentum.se.

Resekonsult

Som resekonsult hjälper du resenären från offertförfrågan till avresa via bokningsprocessen och slutligen uppföljning efter resans slut. Du jobbar vanligtvis på en resebyrå och stor tyngd vid att ta fram, paketera och presentera olika resmål som uppfyller resenärens krav och önskemål inom ramen för deras budget. Ibland rör det sig om enskilda resenärer och ibland om större grupper. Du bokar flyg, bussar, flygplatstransport, logi, mat, evenemangsbiljetter och andra aktiviteter. Du arbetar i olika bokningssystem och ansvarar för att skicka bekräftelser till kund och för att informera om tidtabellsändringar och annat som kan påverka resan. Du är spindeln i nätet som gör det möjligt för kunden att luta sig tillbaka i vetskap om att deras resa är i goda händer.

Utbildning - Handel & service

Letar du efter en utbildning inom handel och service? På Lernia finns mängder av utbildningar inom handel och service. Dessa går att genomföra på bland annat Komvux, Arbetsförmedlingen och SFI, men även på yrkeshögskola. Serviceyrket kräver i regel sociala färdigheter, men det finns också tjänster som tar fasta vid andra förmågor, som till exempel noggrannhet. Detta är fallet för yrken som till exempel lokalvårdare och saneringstekniker.

Kurser i Kundbemötande

Du som vill jobba inom servicebranschen kan gå ett flertal kurser i kundbemötande för att vässa dina kompetenser och få större utdelning i dina möten och kontakter med befintliga och potentiella kunder. Det finns flera utbildningar att välja mellan; en del ges på plats och en del utbildningar hålls online. Det kan faktiskt vara en god idé att avsätta en heldag för hela avdelningen eller företaget för att lära sig om vikten av bra kundbemötande och om hur det kan påverka företagets hela införsäljning. För att säkerställa att kunskaperna förvaltas och implementeras på rätt sätt rekommenderas ni att hålla i interna workshops för att följa upp hur kursen har kunnat berika er verksamhet.