Vad är bra service och ett gott bemötande?

Bra kontorsmiljö ger nöjda kunder

Ett kontorslandskap som bjuder in till trevliga, professionella och effektiva kundmöten kan mycket väl vara nyckeln till framgång.

Här listar vi våra fyra bästa tips till dig som vill ge ditt kontor rätt förutsättningar för ett bra kundbemötande. 

Gör ett bra första intryck med besöksstolar

Lobbyn, receptionen eller väntrummet är den första platsen som dina kunder möter. Tänk därför på att möblera rätt för ett gott första intryck. Vad vill du att dina kunder ska få för inledande bild av ditt företag?

Sittplatser av olika typer är ofta en bra start, och en absolut nödvändighet om kunderna kommer att behöva vänta. Därifrån kan du sedan utöka inredningen med bord, tidningsställ och annat.

 

Skaffa rätt konferensmöbler

Att hålla en konferens är ett vanligt sätt att visa upp företaget för nya eller potentiella kunder. Ge kunderna ett bra bemötande genom att vara väl förberedd och ha en välanpassad miljö att hålla till i.

Att inreda ett konferensrum kan vara något av en utmaning, eftersom ingen konferens är den andra lik. Ibland kan man behöva en stor fri yta, ibland kan man behöva mindre mer gemytliga utrymmen.

 

Skapa en ergonomisk miljö

Var rädd om din och dina kollegors ryggar. Skapa ett ergonomivänligt kontor som höjer arbetsgruppens välmående, arbetsprestation och genererar goda och serviceinriktade kundmöten. Glada kollegor ger glada kunder!

Det första du kan göra för att skapa en ergonomisk miljö är att ge dig själv tid för paus där du rör på dig och byter arbetsställning. Detsamma gäller även under kundmöten och konferenser.

Hitta en alternativ mötesplats

För dig som har ett mindre företag, eller kanske driver eget hemifrån kan det vara svårt att erbjuda en bra plats för kundmöten. Men att ge kunden ett professionellt bemötande där du kan visa upp ditt företag på bästa sätt är oerhört viktigt.

Därför kan ett kontorshotell vara lösningen för dig. Där kan du enkelt hyra ett kontors- eller mötesrum så att du kan möta kunden i en neutral miljö utan stök och störningsmoment.